جاهای دیدنی فرادنبه
فَرادُنبه يکي از شهرهاي شهرستان بروجن، استان چهارمحال و بختياري است. اين شهر کوچک در ۷ کيلومتري غرب بروجن قرار دارد و نام اصلي آن پارا دنبه ميباشد. پيشينه پيدايش فرادنبه را به بيش از ۴۰۰ سال پيش نسبت ميدهند که گويا چهار قلعه در اطراف آن وجود داشت. همچنين از اين محل به نام پير دامنه با ۸۰۰ نفر جمعيت در سفر نامهاي مربوط به سال ۱۳۲۳ هجري قمري ياد شدهاست.مردم اين شهر بيشتر ترک زبان و احتمالاً از طايفه اَبيوِردي (از طوايف ايل قشقايي که از ناحيهاي در شمال خراسان به فارس وسپس به بختياري مهاجرت کردهاند) ميباشند. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی فرادنبه بیشتر آشنا شوید.
قلعه فرادنبه (ضرغام السلطنه)
قلعه تاریخی شهر فرادُنبه بزرگترین قلعه استان چهارمحال و بختیاری است که در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۵۳۶۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قلعه فرادنبه مربوط به سال ۱۲۷۹ هجری قمری است. علی داد (ايل پيگ) پدر ضرغام در زمان حكومت خود در اين محل قلعهای میسازد كه به قلعه كهنه معروف است، پس از علی داد پسرش ابراهيم خان ملقب به ضرغام السلطنه خان فرادنبه، قلعهای در كنار قلعه كهنه میسازد كه به قلعه ضرغام السلطنه خان معروف است.
حمام فرادنبه
حمام فرادنبه، در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، ۵ کیلومتری شرق بروجن واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۳۶۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیدهاست.
آرامگاه ضرغامالسطنه
آرامگاه ضرغامالسطنه، مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، شمال غرب شهر فرادنبه واقع شده است.ضرغامالسلطنه فرزند رضاقلی خان ایلبیگی بود که وی را در شمار صوفیان نیز دانستهاند و از این رو به «حبعلی شاه» نیز شهرت داشته است. ضرغامالسلطنه بعد از قیام مردم اصفهان علیه استبداد محمدعلیشاه با تقاضای کمک حاجآقا نورالله نجفی اصفهانی با هفتهزار نفر و ۱۱۰ تن از بختیاریها از همین قلعه ضرغامالسلطنه، راهی اصفهان شد و توانست اصفهان را فتح کند. پس از این صمصامالسلطنه نیز به وی پیوست و اصفهان به طور کامل فتح شد. ضرغامالسلطنه در فتح تهران نیز نقش داشت و گفته شده محمدعلیشاه با شنیدن خبر راهی شدن ضرغامالسلطنه به تهران به سفارت روسیه در زرگنده متحصن شد.
ارسال نقد و بررسی