جاهای دیدنی سرباز
یکی دیگر از زیباترین شهرهای سرزمین تاریخی سیستان و بلوچستان، شهرستان سرباز است. سرباز سیستان و بلوچستان 8594 کیلومترمربع وسعت دارد که تقریبا تراکم جمعیت هر 9 نفر در کیلومتر است. این شهر از شمال با سراوان و ایرانشهر، از جنوب با چابهار، از غرب با نیکشهر و از شرق با کشور پاکستان حدود 120 کیلومتر خشکی مرز مشترک دارد.شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان به دلیل سرسبز بودن و داشتن طبیعتی بی نظیر و رودخانه های پرآب، محل زندگی انواع ماهی ها و تمساح پوزه کوتاه ایرانی است. این شهر علاوه بر طبیعت سرسبز، تنوع آب و هوایی دلپذیری دارد و میوه های متنوعی از جمله خرما، گوواوا، چیکو، کنار، خربزه درختی، انبه و مرکباتی مانند پرتقال، نارنگی و لیمو کاشت می شود. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی سرباز بیشتر آشنا شوید.
قلعه سرباز
این قلعه از دیدنی های شهرستان سرباز و از شاخص ترین بناهای تاریخی در جنوب استان بوده که فاصله ی آن از مرکز شهرستان 76 کیلومتر می باشد. آن چه مشخص است این بنا در اوایل دوران اسلامی پس از تسلط اعراب بر منطقه مکران ساخته شده است. کل بنا یک طبقه بوده و ورودی آن دالانی با سقف گنبدی داشته است و فضاهایی مثل مطبخ و اسطبل در آن وجود دارد. داخل قلعه تنها مقر سکونت مامورین و خان بود و بقیه افراد در مناطقی نزدیک قلعه می زیسته اند.
منطقه حفاظت شده باهوکلات (گاندو)
منطقه حفاظت شده باهوکلات (گاندو) یکی از زیستگاه های مهم در چابهار است. رودخانهی باهوکلات یکی از پرآبترین رودخانههای استان سیستان و بلوچستان و عامل اصلی حیات و زندگی در جنوب استان است. این رودخانه به ویژه به دلیل زیستگاه تمساح ایرانی اهمیت توریستی فراوان دارد. این رودخانه آبهای مناطق وسیعی از صفحات جنوبی شهرستان ایرانشهر (بخشهای سرباز، بمپور، راسک) و شهرستان چابهار (بخشهای دشتیاری قصر قند) را جمعآوری کرده و به دریای عمان سرازیر میکند.
سنگ نگاره ها
سنگ نگاره های سرباز را باید قدیمی ترین آثار تاریخی سیستان و بلوچستان دانست که با قدمتی بیش از ۱۱هزار سال، همچون آینه ای تمام نما، زندگی و فرهنگ مردمانی که هزاران سال قبل در این منطقه زندگی می کردند را به نمایش گذاشته است.سنگ نگاره ها یا نقاشی های صخره ای را می توان یکی از کهن ترین آثار تاریخی و هنری بشریت دانست که از هزاران سال قبل تا به امروز به جا مانده و بیانگر شرح حال و زندگی مردمان آن دوره تاریخی می باشد و هر یک در دل خود داستانی تلخ یا شیرین را جای داده است.
روستای فیروز آباد ، نگین سرباز
دهستان فیروز آباد در محور ایرانشهر به چابهار در۵ کیلومتری مرکز شهرستان سرباز شهر راسک قرار دارد. این دهستان دارای بافت تاریخی با ارزش و نوع معماری بومی و سنتی منحصر در استان بوده و از لحاظ استراتزیک، مرکز ی مهم و شاهراهی بوده که قسمتهای دیگر منطقه را به کشورهای همجوار ارتباط می داده و در گذشته به لحاظ وجود قلعه قدیمی از اهمیت بسزایی بر خوردار بوده است. مساحت کل دهستان فیروزآباد۱۷۰ هکتار می باشد و جمعیت آن ۴۵۰۰نفر می باشد.
رودخانه سرباز
رودخانه سرباز یکی از پرآبترین رودخانههای استان محسوب میشود که از کوههای منطقه سرباز سرچشمه گرفته و به سد پیشین منتهی میشود. این رودخانه از شاخههای اصلی رودخانه باهوکلات است که در محل بندر گواتر به دریای عمان میریزد. طول رودخانه سرباز تا باهوکلات ۱۷۰ کیلومتر است و از به هم پیوستن رودهای فرعی تشکیل میشود که بزرگترین آنها رودخانه نسکند میباشد. تراکم آبادیها در مسیر این رودخانه زیاد است و زمینهای زراعی این منطقه توسط آن مشروب میگردد .
ارسال نقد و بررسی