ته چین مرغ
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست درباره ته چین مرغ صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با طرز تهیه این غذای لذیذ و محبوب در ادامه با ما همراه باشید.
ته چین مرغ یکی از غذاهای به شدت محبوب و پرطرفدار در بین ایرانی هاست و همیشه در رستوران ها سرو می شده است. این غذای لذیذ آنقدر محبوب است که کمتر کسی پیدا می شود که از خوردن ته چین لذت نبرد و همچنین غذایی شیک و مجلسی برای مهمانی های شماست.
برخلاف تصور بعضی ها که فکر می کنند تهیه آن سخت است، تهیه ته چین بسیار ساده است و شما به راحتی می توانید هر زمان که هوس کردید و حتی با کمترین امکانات آن را درست کنید. در ادامه ما روش تهیه این غذای لذیذ را به شما توضیح می دهیم.
مواد لازم
برای 4 نفر
- برنج ۲ لیوان
- تخممرغ ۲ عدد
- زرشک ۱/۲ پیمانه
- ماست چکیده ۱/۲ پیمانه
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- روغن ۱/۴ لیوان
- زعفران دم کرده ۴ قاشقغذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- برای مرغ:
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار کافی
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر
1. زرشک ها را از ۱ ساعت در آب خیس کنید. برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس با آب ولرم آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد).
2. در این مرحله از تهیه ته چین مرغ بدون فر باید مرغ را بپزید. برای پخت مرغ، اول دو عدد پیاز کوچک یا یک پیاز بزرگ را چهار قاچ کنید. حال مرغ را همراه با پیاز، ۱ لیوان آب، نمک، فلفل و زردچوبه با حرارت ملایم بپزید تا آب ان تمام شود (در قابلمه را بگذارید تا مرغ خوب بپزد). پس از پخت مرغ را تکه تکه کنید. یک قاشق زعفران دم کرده روی تکه های مرغ بریزید و آنها را زیر و رو کنید. برای طعم بهتر ته چین، میتوانید در این مرحله مرغ ها را با کمی روغن تفت بدهید.
3. برنج های آبکش شده را دو قسمت کنید؛ یک قسمت از برنج را با تخم مرغ ها ، ماست چکیده ، ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و روغن خوب مخلوط کنید و یک قسمت دیگر برنج را با ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده ، کمی نمک و نصف دیگر روغن مخلوط نمائید.
4. دیواره های قابلمه را چرب کنید. نصف برنج های تخم مرغی را درون آن بریزید و با کفگیر خوب فشار دهید تا مواد خوب فشرده شوند. لایهای از مرغهای تکه شده بریزید، بقیه برنج های تخم مرغی را روی لایه قبلی گذاشته و مجدداً با کفگیر فشار دهید تا مواد منسجم شوند. روی لایه بعدی بقیه تکه های مرغ و زرشک سرخ شده را بریزید. سپس برنج زعفرانی را روی مرغ ها بریزید و خوب فشار دهید. کره را داغ کنید و روی برنج ها بریزید، قابلمه ته چین مرغ را روی حرارت ملایم قرار دهید، بسته به شعله بین ۱ – ۲ ساعت برای اماده شدن ته چین زمان مورد نیاز است.
5. زرشک خیس خورده را یکی دو دقیقه تفت بدهید. دقت کنید که اصل تهچین به ته دیگ آن میباشد. پس از آماده شدن غذا را در ظرف برگردانید. روی ته چین را با زرشک سرخ شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید و سرو نمایید.
ته چین مرغ در فر
- لزومی ندارد که شما ته چین را در فر بگذارید ، به راحتی میتوانید روی حرارت ملایم اجاق گاز تهیه کنید. اما اگر مهمان دارید و همه شعله های گاز درگیر پخت هست یا به هر دلیلی تمایل دارید ته چین را در فر بگذارید، باید حتما روی آن را فویل بکشید و چند سوراخ کوچیک هم روی فویل ایجاد کنید. فر را روی دمای ۱۷۰-۱۸۰ تنظیم کنید و اجازه بدید تا زمان حدود ۴۰-۶۰ دقیقه ته چین بپزد. این زمان ممکن است با توجه به حجم ته چین تا دو ساعت هم طول بکشد.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه کوفته تبریزی ، معروف ترین غذای آذربایجان
- کلم پلو شیرازی ، غذای محبوب شیرازی ها
- آشنایی با غذاهای محلی لرستان | Lorestan
- غذاهای رشتی ، شهر لذیذترین غذاها در ایران | Rasht
- بهترین غذاهای محلی اصفهان | Isfahan
- بهترین غذاهای ترکیه که باید در استانبول امتحان کنید | Istanbul
- بهترین غذاهای خیابانی استانبول ، ترکیه | Istanbul
- آشنایی با بهترین غذاهای سنتی کشور عمان | Oman
- بهترین غذاهای خیابانی را در این نقاط رم تجربه کنید! | Rome
ارسال نقد و بررسی