حقایقی که در مورد برج خلیفه نمی دانستید!
شهر دبی به داشتن برج ها و آسمان خراشهای بلند معروف است، و هر روز به نام و آوازه آن افزوده میشود. از مهمترین آسمان خراشهای دبی میتوان به برج خلیفه اشاره کرد، جالب است بدانید نام اصلی و ابتدایی این برج، برج دبی بود که هنگام افتتاح توسط نائب رئیس دولت امارات به برج خلیفه تغییر کرد تا به نوعی به حاکم دبی یعنی خلیفه بن زاید آل نهیان احترام گذاشته باشد.
اگر مسیر هوایی رو برای سفر به دبی انتخاب کرده باشید علاوه براینکه در زمان خود صرفه جویی کردید نمای فوق العاده زیبای برج الخلیفه را بر فراز آسمان دبی خواهید دید. برای مقایسه قیمت انواع بلیط هواپیما به مقصد دبی اینجا کلیک کنید.
سفر به دبی و بازدید از مکانهای خرید و گردشگری این شهر دریک طرف و بازدید از برج خلیفه نیز در یک طرف که پر از شاهکارهای معماری و رکوردهای جهانی است که قطعا بازدید از چنین فضایی لذت سفر شما را چندین برابر خواهد کرد.
برای ساخت این برج بهترین شرکتهای مهندسی و معماری دور هم جمع شدند تا اثری ماندگار ایجاد کرده باشند و بتوانند چشم هر بیننده ای را به خود جلب کنند. حقایق و آمار و ارقامی که در مورد این برج به دست آمده واقعا خیره کننده هستند.
در این مطلب 58 مورد از حقایق جالب در مورد برج الخلیفه را به شما معرفی میکنیم تا در تور دبی حتما از این آسمان خراش زیبا دیدن کنید حقایقی که خواندن هر کدام از آنها به جذابیت این شاهکار معماری اضافه خواهد کرد.
- ارتفاع این برج 828 متر است و از این حیث سه برابر برج ایفل و تقریبا 2 برابر ساختمان امپایر استیت لندن است.
- بزرگترین و بلندترین برج دنیاست که برای نگهداری آن از هیچ کابل و یا ساختار نگهدارندهای استفاده نشده است.
- بیشترین تعداد استوری در دنیا مربوط به این برج است.
- تنها برج دنیاست که آسانسور آن باید بیشترین مسافت را طی کند و بیشترین سرعت یک آسانسور مربوط به آسانسور برج خلیفه با سرعت 10 متر بر ثانیه است.
- این برج به حدی بلند است که حتی از فاصله 95 کیلومتری هم می توان نوک برج را دید.
- با داشتن 163 طبقه بلندترین برج طبقاتی دنیا محسوب میشود.
- رستوران این برج نسبت به هر برج دیگری در ارتفاع بیشتری قرار دارد به نحوی که رستوران آن در طبقه 122و ارتفاع 441 متری است. کلیه غذاهای این رستوران لاکچری هستند مثل خاویار، میگو و غیره.
- عرشه مشاهده این برج در طبقه 148 است که بلندترین میزان ارتفاع را در بین سایر عرشههای برجهای دنیا، در ارتفاع 555 متری، دارد!
- برای ساخت این برج 330 هزار متر مکعب بتن استفاده شده که معادل وزن 100 هزار فیل است.
- میلگردهای استفاده شده برای این برج به حدی زیاد هستند که اگر بخواهید آن را کنار هم بچینید، یک چهارم کل مسیر زمینی کره زمین میشود.
- 26000 پنل شیشه ای برای سطح خارجی این برج استفاده شده که همگی آنها با دست بریده شدهاند.
- آبیاری گیاهان این برج به کمک میعان سیستم تهویه هوای آن صورت میگیرد.
- نمای برج خلیفه الهام گرفته شده از معماری اسلامی سنتی و گل صحرایی سوسن عنکبوتی است که در سرتاسر امارات متحده عربی نیز کاشته میشود و اگر از بالا به آن نگاه شود به راحتی می توان به تشابه آن پی برد.
- در بالاترین نقطه این برج، دمای هوا نسبت به سطح زمین 15 درجه پایینتر است.
- حدود 3 ماه طول میکشد تا کل شیشه های این برج را تمیز کنند که پس از اتمام کار دوباره باید تمیز شوند.
- ساخت این برج از ژانویه 2004 شروع شد و در اکتبر 2009 نیز به اتمام رسید و در 4 ژانویه 2010 نیز افتتاح گردید که برای ساخت آن 12 هزار کارگر به صورت روزانه کار میکردند و حدود 22 میلیون ساعت کاری رقم خورد.
- کل آلومینیوم بکار رفته در این برج معادل وزن 5 هواپیمای A380 است.
- کل پروژه ساخت برج خلیفه 1.5 میلیارد دلار هزینه داشت که به تنهایی خود برج 1 میلیارد دلار بود.
- دومین برج دنیاست که در آن استخر شنا در طبقه 76 قرار گرفته است.
- رقص آبنمای این برج از ساعت 6 عصر چهارشنبه هر هفته تا یکشنبه ادامه دارد که هر 30 دقیقه یکبار انجام میشود که از این حیث بزرگترین سیستم رقص آبنما را دارد.
- میله تلسکوپی که در رأس این برج هست از 4000 تن استیل ساخته شده که 95 کیلومتر دورتر از برج هم میتوان آن را دید.
- آبنمای این برج مساحتی به اندازه 2 زمین فوتبال دارد.
- بزرگترین مجموعه هنری دنیا را دارد که از آن 1000 اثر هنری از بهترین هنرمندان دنیا قرار دارد که اکثر آنها به صورت اختصاصی برای این برج ساخته شدهاند.
- 57 آسانسور و 8 پله برقی در این برج به چشم میخورند.
- موقع افتتاح آن در سال 2010 بیش از 10 هزار وسیله آتش بازی استفاده شد.
- طراح این برج، طراح برج ویلیس (Willis Tower) در شیکاگو و یک مرکز تجاری در نیویورک بوده است.
- صدا و رقص نور معروف این برج توسط همان شرکتی انجام شده که آبنماها را در Bellagio Hotel Lake در لاس وگاس طراحی کرد.
- تام کروز در فیلم Mission Impossible به عنوان یک بازیگر از این برج بالا رفته است.
- دومین هتل بزرگ ارمنی دنیا در برج خلیفه است که اولی در میلان است. برای این هتل اصلا بخش پذیرشگر در نظر گرفته نشده تا مهمانان احساس کنند که وارد خانه خودشان میشوند.
- تنها یک فوتی کارگر در این برج گزارش شد که از این حیث نسبت به سایر برج ها که حداقل 4 فوتی داشتند کمتر است.
- بلندترین پرش آزاد از جای ثابت یا بیس جامپ نیز برای برج خلیفه است که در 21 آوریل 2014 توسط دو ورزشکار فرانسوی بسیار معروف دنیا یعنی Fred Fugen و Vince Reffet انجام شد.
- بالاترین میزان صعود به یک برج و بالا رفتن از آن هم متعلق به همین برج است که در آن معروفترین اسپایدرمن فرانسوی یعنی Alain Robert در طی 6 ساعت از آن بالا رفت که برخلاف رویه طبیعی خود که بدون کمک این کار را انجام میداد به دستور حاکم دبی با طناب و نیروی کمکی این کار را انجام داد.
- اگر عاشق این هستید که آپارتمان شما در بلندترین جای دنیا باشد، برج خلیفه را باید انتخاب کنید که آپارتمان مسکونی آن در ارتفاع 385 متری است.
- پربینندهترین جاذبه گردشگری دبی محسوب میشود.
- 163 طبقه برای این برج در نظر گرفته شده که تنها 1 طبقه آن در زیر زمین است.
- برای این برج 2957 فضای پارکینگ، 304 هتل و 900 آپارتمان در نظر گرفته شده که یک شاهکار معماری محسوب میشود.
- برای این برج روزانه 250 هزار گالن آب نیاز است که از طریق سیستم میعان آن تأمین میشود و کل مصرف برق روزانه آن معادل مصرف برق 360 هزار لامپ 100 وات است که همزمان با هم روشن باشند.
- در حال حاضر بیش از 12000 نفر در برج خلیفه ساکن هستند و کار میکنند.
- تا قبل از سال 2010، ارتفاع این برج لو نرفت تا رقیبان نتوانند رکورد آن را بزنند.
- تنها برج دنیا که می توان 2 بار در آن غروب خورشید را دید یکبار از طبقه همکف و یکبار هم از روی عرشه مشاهده (Observation Deck).
- مکانی که این برج بر روی آن ساخته شده قبلا به عنوان یک مجموعه نظامی به نام مرکز فرماندهی نظامی استفاده میشده است.
- برخی افراد ادعا می کنند که نوک این برج که غیر مسکونی است صرفا ترفندی بوده تا این برج لقب بلندترین برج دنیا را به خود اختصاص دهد.
- تا سال 2021 یا نهایتا با تأخیر در سال 2023 لقب بلندترین برج دنیا به برج جده منتقل خواهد شد که ارتفاع آن بسیار بیشتر از این برج بوده (بیش از 1000 متر) و در همین دبی ساخته خواهد شد.
- مسجد این برج در طبقه 158 قرار دارد که از این حیث تنها مسجد دنیا محسوب میشود که در بلندترین ارتفاع ممکن قرار گرفته باشد.
- در این برج 49 طبقه اداری قرار دارد.
- زیربنای این برج 334 هزار متر مربع است.
- معمار و مهندس این برج Skidmore، Owings و Merrill بودهاند.
- مدیر پروژه ساخت شرکت ساختمانی Turner بوده است.
- متأسفانه به کارگران این برج روزانه 4 دلار دستمزد میدادند.
- عمق آبنمای این برج 50 متر است.
- اولین و بلندترین ساختمان دنیاست که در آن فضای اقامتی در نظر گرفته شده است.
- روز 4 ژانویه یعنی روز افتتاحیه را بخاطر روز تولد اسحاق نیوتن انتخاب کرده بودند.
- از پنلهای خورشیدی برای گرم کردن بیش از 140 هزار لیتر آب در روز استفاده میشود.
- سطح بیرونی تمامی پنلهای شیشه ای با نقره پوشیده شده تا عایق گذاری بسیار خوبی باشد.
- میتوانید با قایق های قدیمی در آبنمای این برج قایق سواری کنید.
- برای بازدید افرادی که بالای 12 سال سن داشته باشند، حداقل باید 370 درهم بپردازند و افرادی که بین 4 تا 12 سال باشند، باید 370 درهم پرداخت کنند. زیر 4 سال نیز رایگان است. برای بازدید از طبقات 124 و 125 نیز باید 135 درهم پرداخت کرد.
- بهترین مراکز خرید دبی در اطراف برج خلیفه هستند یعنی مرکز خرید دبی مال و آدرس دبی و همچنین بازار البهار.
- بهترین هتلهای دبی نیز در اطراف برج خلیفه هستند به نام های هتل ویدا (Vida)، هتل منزل (Manzil)، هتل رُو (Rove) و هتل Palace.
کل موارد و حقایق جالبی که در مورد برج خلیفه وجود داشتند را مطالعه کردید و متوجه شدید که خود برج به تنهایی یک رکورد جهانی است و تمامی بخش های به کار رفته در آن هم جزء بهترین رکوردهای جهانی محسوب میشوند که تا الان هیچ رقیبی برای آن پیدا نشده و احتمالا برج جده (Jeddah Tower) رکوردهای برج خلیفه را جابجا کند.
بازدید از برج خلیفه نیازمند تهیه بلیط به ارزش 370 درهم است و تقریبا به ارزش ریالی که در زمان نگارش این مطلب وجود دارد، حدود 4 میلیون و 200 هزار تومان خواهد بود که یکی از لاکچری ترین لحظات زندگی هر فرد بازدید کننده ایرانی را رقم میزند.
امیدواریم که پس از سفر به دبی، از این برج زیبا دیدن کنید و از بازدید بخش های مختلف آن لذت ببرید درصورتی که قصد خرید بلیط هواپیما به مقصد دبی را دارید میتوانید به سایت آژانسهای گردشگری مراجعه کرده و برحسب ساعت پروازی بلیط مورد نظر خود را تهیه کنید.
ارسال نقد و بررسی