طرز تهیه کوفته تبریزی

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست درباره طرز تهیه کوفته تبریزی صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با طرز تهیه این غذای لذیذ و محبوب در ادامه با ما همراه باشید.

کوفته تبریزی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار و همچنین غذایی شیک و مجلسی برای مهمانی ها در بین ایرانی هاست. کوفته تبریزی سنتی همانطور که از نامش پیداست، غذای سنتی تبریز است که هم اکنون حتی در میان گردشگران خارجی نیز بسیار پر طرفدار است. هر آشپزی برای خود دستور تهیه و پخت مخصوص به خود را در تهیه کوفته تبریزی داشته و اگر به هر رستورانی در آذربایجان شرقی یا در مجموع کل ایران بروید، می توانید این غذا را با ظاهری و اندازه ای متفاوت ببینید.

طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

اگر چه کوفته به اشکال مختلف در کشورهای مختلف جهان یافت می شود اما کوفته تبریزی و شیوه پخت آن در ایران را می توان یکی از خوشمزه ترین کوفته ها در دنیا دانست. در ادامه ما روش تهیه این غذای لذیذ را به شما توضیح می دهیم.


   تبلیغات    

            | تور لحظه آخری استانبول |


مواد لازم

  • سبزی معطر:۲۵۰ گرم خرد شده
  • لپه: ۱ پیمانه
  • برنج: ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده:۱ کیلو
  • آرد نخودچی: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • تخم مرغ خام: یک عدد
  • تخم مرغ پخته: یک عدد
  • گردو: نصف استکان
  • زرشک: نصف استکان
  • پیاز: دو عدد
  • سبزیجاتی مانند مرزه و تره

طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی

لپه و برنج را در دو ظرف جداگانه آب پز کنید. برنج را نه خیلی له و نه خام بردارید. لپه هم هر چه بیشتر بپزد بهتر است. در این میان که لپه و برنج در حال پختن هستند، پیاز را با رنده ریز، رنده کنید و در نهایت با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. ترکیب گوشت را با پیاز، خوب بکوبید یا با انگشتانتان ورز دهید. بعد از اینکه لپه و برنج پخته شد، آن ها را آبکش کرده و به مخلوط گوشت و پیاز بیفزایید. برنج و لپه را هم بهتر است قبل از افزودن به مخلوط گوشت، بکوبید.

این مطلب را هم مطالعه کنید
بهترین جاذبه های گردشگری اردبیل

به موادی که تهیه کرده اید، ادویه نمک و فلفل و سبزی را اضافه کنید. این مخلوط را خوب ورز دهید تا ادویه به یکسان در آن پخش شود. بعد از آن تخم مرغ خام را به همه مواد، بزنید و دوباره با دست خوب ورز دهید. مواد حاصله باید به شکل خمیر چسبناکی در آمده باشد.

  • نکته 1 : بعضی از افراد برای اینکه کوفته تبریزی آن ها، سفت شده و به هم بچسبند، از آرد نخودچی استفاده می کنند. اگر دیدید موادتان به اصطلاح آبکی شده است، با آرد نخودچی آن را ورز دهید تا سفت شود. همچنین یادتان باشد که آب اضافه پیاز را هم از آن جدا کنید.
  • نکته 2 : برای سفت شدن کوفته بهتر است از گوشت هایی استفاده کنید که چربی نداشته باشد. مخلوط گوشت گوساله و گوسفند بدون چربی بهترین نوع گوشت کوفته است. چرا که به راحتی وا نمی رود.
  • نکته 3 : یکی از کارهایی که برای خوشمزه تر شدن کوفته تبریزی می توانید انجام دهید، افزودن سبزی های تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون و مرزه است (سبزی اصلی که در کوفته تبریزی سنتی استفاده می شود، تنها سبزی تره و مرزه است).
  • نکته 4 : برنج کوفته را به حالت کته بپزید تا چسبندگی بیشتری داشته باشد و به راحتی توپ کوفته را تشکیل دهد.
طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

تهیه مواد درون کوفته

یک عدد تخم مرغ را بپزید. بعضی از آشپزها، یک تخم مرغ پخته کامل را درون کوفته تبریزی بزرگ خود قرار می دهند و بعضی تکه هایی از تخم مرغ را به همراه دیگر مواد درون کوفته می گذارند. تخم مرغ پخته کامل را بردارید و مواد مخلوط گوشتی که آمده کرده اید به دور آن بپیچید تا اندازه قالب دستتان و کمی گرد شود.

این مطلب را هم مطالعه کنید
طرز تهیه میرزا قاسمی | Mirza Ghassemi

سپس مواد دلخواه خود را همانند گردو، زرشک سرخ شده، گردو و آلوی خیس خورده را دوباره در دور مواد بگذارید و باز هم مخلوط گوشت را دور آن بپیچید تا گلوله و توپی کوفته ای به اندازه دلخواهتان داشته باشید. اکنون کوفته آماده است تا درون سس کوفته گذاشته و پخته شود.

تهیه سس کوفته

درون قابلمه، پیاز داغ کنید. سپس به آن رب گوجه فرنگی، زرچوبه یا زعفران و مقدار زرشک اضافه کنید. در نهایت یک تا دو پیمانه آب درون آن بریزید. بگذارید تا این مواد به جوش آید. پس از اینکه آب به جوش آمد، کوفته را درون قابلمه بگذارید. به مدت ۵۰ دقیقه صبر کنید تا کوفته ها درون سس کوفته، بپزند.

  • نکته 1 : زمانی که سس به حد ریز جوش رسید، اضافه کردن کوفته ها را شروع کنید.
  • نکته 2 : سس شما درون قابلمه باید به حدی باشد که روی کوفته را کاملا بپوشاند.
  • نکته 3 : در قابلمه را در این مدت نگذارید و برای یک ساعت منتظر بمانید تا کوفته ها، کاملا پخته شوند.
  • نکته 4 : برای خوشمزه تر شدن آب کوفته، می توانید از مواد مختلفی همانند مقداری آلو، گرد لیمو، لیمو عمانی و یا رب آلوچه استفاده کنید.
طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:

Load More In دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *