دیدنی های اسکو
اُسکو یکی از شهرهای غربی استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان اسکو است. این شهر در جنوب غرب تبریز، در دامنهٔ شمال غربی رشته کوه سهند قرار گرفته است. در این شهر رودخانههای کندوان چای، اسکو چای و ملاحیدر آرخی جریان دارند و کمک زیادی به سرسبزی طبیعت این منطقه کردهاند. یکی از جاذبههای طبیعی و تاریخی اسکو روستاهای این شهر است که هرکدام ویژگی منحصربهفرد خود را دارد. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های اسکو بیشتر آشنا شوید.
مسجد جامع سبزه میدان اسکو
مسجد جامع سبزه میدان اسکو از قدیمی ترین مساجد آذربایجان شرقی است که با قدمتی چهارصد ساله مربوط به دوره صفوی بوده و دارای شبستان های متعدد، ستون های سنگی و سرستون های مختلف است که در ساخت آن هیچ سازه بتنی بکار نرفته و تنها از ساروج برای قرار دادن اجزای مختلف در سازه این مسجد استفاده شده است. بدلیل قرارگیری مسجد در شیب طبیعی، مناره ای برای جلوگیری از حرکت بنای مسجد ساخته شده است.
مسجد جامع میلان
مسجد جامع میلان از آثار دوره صفوی و قاجار است. این مسجد چندان بزرگ نیست. در ضلع شمالی آن کتیبهای نصب شده که تاریخ احداث ۱۰۳۴ نوشته است که به تاریخ قمری می باشد. گنبد اصلی بر روی چهار ستون سنگی استوار شده است. روی تابلوی راهنمایی که جهت مسجد را نوشته است ، از این مسجد با نام مجموعه مسجد و حمام یاد شده است.
روستای کندوان اسکو
روستای صخره ای کندوان به عنوان یکی از زیباترین روستاهای آذربایجان شرقی در 60 کیلومتری جنوب غربی شهر تبریز آرمیده، روستایی که جزو دهستان سهند و توابع بخش مرکزی اسکو می باشد. در دل این جاذبه منحصربه فرد خانه هایی با ظاهری شبیه به کندوی عسل جای گرفته اند، خانه هایی که در میان صخره ها جا خوش کرده اند و چیدمان بی نظیرشان در جوار صخره های استوار خالق تصویری تماشایی در این منطقه شده اند. تصویری جذاب که در طی سال نظر بسیاری از گردشگران را به خود جلب می نماید و به لطف آن کندوان موفق به کسب جایگاهی در فهرست آثار ملی کشور شده است.
روستای حیله ور
روستای حیلهور در ارتفاعات کوه آتشفشانی سهند قرار دارد. ویژگی قابل توجه این روستا خانههایی است که در دل کوه و زیر زمین ساخته شدهاند. طبق بررسیهای انجام شده مشخص شد که محل زندگی انسان و دام در روستای حیلهور نزدیک به یکدیگر بوده. طبق برخی از بررسیها قدمت این روستا به دوران مادها برمیگردد.
روستای گنبرف اسکو
در فاصله ۱۰ کیلومتری جنوب شهرستان اسکو، آنجا که رود و کوه به هم می رسند، دست طبیعت یکی از شاهکارهای ممتاز خود را آفریده است و روستای گنبرف را دردامن طبیعت خلق کرده است. روستای گنبرف که بین اهالی این روستا و روستاهای تابعه آن به “گون بر” شناخته می شود، در زبان فارسی مترادف با “آفتاب گیر” است، به عنوان یکی از زیباترین روستاهای آذربایجان شرقی شناخته می شود. رود فصلی “سئل چایی” ، واقع شدن در دامنه کوه سهند، آب طبیعتی بکربرای این منطقه به ارمغان آورده است و بستری مساعد برای رشد و بالندگی این روستا را فراهم کرده است.
آرامگاه پیرحیدر اسکو
مردی زاهد و گوشه نشین كه به نوشته مرحوم آقای كارنگ از سمنان به تبریز آمده بعد در اسكو سكونت گزیده است ، مقبره او به همراه پسرش بابا شكرالله در شرق محله سوسیان در روی تپه ای قرار گرفته است و این منطقه به نام و نامگذاری شده است قبر پیر حیدر خاكی است و كتیبه ای ندارد و یا داشته از بین رفته است، وفات پیر حیدر در دوازدهم صفر 856 قمری در اسكو اتفاق افتاده است .
آرامگاه سید حسین بن سید عبدالغفار اسکویی
بر روی تپه ای در جنوب شهر اسكو و مشرف به شهر واقع شده ، گنبدی دارد آجری و بلند كه چهار منفذ كوچك در چهار روی آن تعبیه شده است در ورودی بقعه به دهلیز كوچكی باز می شود كه راهی به درون بقعه دارد و یك ضریح چوبی كهنه كه روی قبر امامزاده نهاده اند لوح قبر دیده نمی شود ولی به نظر می رسد كه صاحب قبر به امام جعفر صادق (ع) منتسب است و بعید نیست كه وی همان میر سید حسین بن عبدالغفار اسكوئی جد سادات حسینی اسكو باشد.
بازار قدیمی شهر اسکو
در نزدیکی چنار کهنسال اسکو بازار قدیمی شهر اسکو قرار دارد. چنانچه بر سر در بازار نوشته شده، قدمت این بازار به دوران قاجار باز میگردد. در مقایسه با بازارهای شهرهای دیگر از جمله تبریز، این بازار بیشتر به تیمچه کوچکی میماند. این بازار اخیرا مرمت شده و دقت کافی در مرمت آن بکاربرده شده است. بجز دو سه مغازه کنار ورودی، بقیه مغازهها خالی است. فکر میکنم اگر حجرههای این بازار در اختیار تولیدگنندگان صنایع دستی قرار میگرفت، جلوه زیبایی داشت و کاربری آن هم مناسب بود. درب ورودی این بازار از نماز ظهر تا تقریبا ساعت ۴ بعد از ظهر بسته میشود و امکان بازدید ندارد.
قلعه هلاکوخان
قلعه هلاکوخان که با نام قلعه هولاکوخان نیز شناخته میشود، یکی از قلعههای تاریخی منطقهی آذربایجان است که در شرق دریاچه ارومیه، در جزیرهی اسلامی قرار دارد. در مسیر قلعه آبانبارهای زیادی وجود دارد که در دل کوه، به شکل عجیبی ساخته شدهاند. دیوارههای قلعهی هلاکوخان بهطور کلی از سنگ ساخته شدهاند. این قلعه از نظر استحکامات، موقعیت و استقرار، شبیه قلعههای بابک، قهقهه و جوشون است. سه طرف قلعه را پرتگاههای خطرناک احاطه کردهاند که این موقعیت، موجب نفوذناپذیری قلعه شده است.
برکه گوگلی اسکو
برکه گوگلی دریاچهای زیباست که در دامنه کوه چانگیل قرار دارد. از آب این دریاچه برای امور کشاورزی و دامداری در روستای مجارشین، روستایی پلکانی و زیبا از توابع شهر اسکو، استفاده میکنند. آب برکه گوگلی از ذوب شدن برف، بارش باران و چشمه آغ دره تأمین میشود.
چشمه آقبلاغ اسکو
شهرستان اسکو از لحاظ آب هاي معدني و چشمه يکي از شهرستانهاي غني استان است و چشمه آقبلاغ عنصرود در خود روستاي عنصرود واقع شده است و همچنين آب اين چشمه که از طريق دو کانال با فشار نسبتا کم از زير تپه اي جاري مي شود فوق العاده خنک است.این چشمه در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان هشترود در قسمت جنوبی روستای آقبلاغ از سلسله ارتفاعات منفرد روبروی ارتفاعات بزغوش قرار دارد .
پارک مینیاتوری اسکو
پارک مینیاتوری و سه بعدی اسکو نخستین پارک مینیاتوری در آذربایجان شرقی و دومین پارک در سطح کشور است. این پارک در اسکو در باغی کوچک به وسعت ۱۰۰۰ متر برای گردشگران و بازدیدکنندگان ایجاد شده است. پارك زيبای مينياتوری سه بعدی محبت عشق زندگی واقع در اسكو روبروی فرمانداری بمديريت و طراحی جناب آقای مهندس سيامك سهرابی و ساخت و رنگ آميزی توسط هنرمند عزيز جناب آقای نورالدين فروع دينی میباشد.
ارسال نقد و بررسی