جاهای دیدنی پارس آباد
این شهرستان در شمال اردبیل و با فاصله ۲۲۲ کیلومتری مرکز استان در دشت مغان و در ارتفاع ۲۰-۴۰ متر از سطح دریا قرار گرفته است. شهرستان پارس آباد که قطب کشاورزی استان محسوب می شود حدود ۶۰ کیلومتر مرز آبی (به واسطه رود ارس) و ۲۵ کیلومتر مرز زمینی با جمهوری آذربایجان دارد. آب و هوای این شهرستان در تابستان گرم و در زمستان و سایر فصول معتدل و خنک می باشد.شهرستان پارس اباد از قدمت تاریخی طولانی برخوردار است به همین دلیل چندین بناهای تاریخی در این شهرستان وجود دارد. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی پارس آباد بیشتر آشنا شوید.
قلعه اولتان
این قلعه نظامی قدیمی که در کنار رود ارس و فاصله 3 کیلومتری شهر واقع شده است بسیار بزرگ و باشکوه بوده به طوری که چیزی در حدود 320 هزار متر مربع مساحت دارد اما متأسفانه امروز بخش بسیار ناچیزی از آن باقی مانده است.
تپه نادری
تپه نادری آخرین اثر ثبت شده در دوران پهلوی است که گفته میشود، نادرشاه افشار به سربازان دستور داد تا با مشتهای خود تپهای بسازند تا بتواند بر بلندای آن برای سربازان سخنرانی کند. بیشتر سفالهای کشف شده از تپه نادری بدون لعاب، ساده و متعلق به دوران اسلامی است. این تپه تاریخی در ۳ کیلومتری جاده اردبیل به تبریز قرار دارد.
برج سنگی قارلو جا
برج سنگی قارلوجا در روستای قشلاق قارلوجا در کنار رود ارس واقع شده است و از یک بنای کوتاه هشت ضلعی تشکیل شده است. این بنا منسوب به قرن هفتم و هشتم ه.ق است که در دوره صفویه تعمیراتی در آن به عمل آمده است. دیوارها و گنبدهای بنا تمامی از سنگهای تراش معمولی ساخته شده و زیر آن نیز سردابهای وجود دارد که احتمالا مدفن یکی از بزرگان ایلخانان مغول است. اضلاع برج ۱/۷۵ متر و از بلندی آن حدود ۵ متر باقی مانده است.
دشت مغان
اگر میخواهید از طبیعت پارس آباد مغان لذت ببرید حتما به دشت مغان سری بزنید تا جلوه خدادادی طبیعت را در این دشت وسیع نظاره گر باشید. این دشت بزرگ که مابین کشور آذربایجان و استان اردبیل در سمت غربی دریای خزر واقع شده است. این دشت زیبا دارای زمینهای هموار مجاور رود ارس و بخشهای ناهمواری است که ارتفاع آن به 700 متر نیز میرسد و وضعیتی کاملاً مناسب را برای توسعه کشاورزی و دامپروری پدید آورده است.
سواحل ارس
دسترسی مسافران به سواحل ارس در حومه دو شهر پارس آباد و اصلاندوز بسیار آسان است به شرط آنکه توسط اهالی بومی به خوبی راهنمایی شوند. با این وجود به دلیل نبود راههای دسترسی مناسب و تابلوهای راهنمایی کافی و کمبود امکانات اقامتی ، جاذبههای اکوتوریستی این منطقه هنوز برای بسیاری از مردم کشورمان ناشناخته باقی مانده است.
تالاب تپراق کندی
تالاب تپراق کندی(مغان) در زمستان پرندگان مهاجر به آن رو آورده و زیستگاه پرندگان و جانوران و گیاهان نیز است همچنین یک جاذبهی طبیعی برای منطقه بحساب میآید. از اینرو شایسته است سازمان محیط زیست منطقه، اقدامات حفاظتی مناسب(پرندگان از قبیل قو، اردک و غیر ….) را انجام داده و بیش از پیش از این گونه منحصر به فرد مراقبت کرده تا نسل آن در آینده از بین نرود.
ارسال نقد و بررسی