جاهای دیدنی خمین
شهرستان خمین یکی از شهرستانهای استان مرکزی ایران است. این شهرستان از دو بخش به نامهای مرکزی و کمره تشکیل شده است. زبان و لهجه رایج در منطقه، بیشتر فارسی با لهجه محلی است. شهر خمین مرکز این شهرستان است. در این شهر تاریخی، میراث کهن و گنجینههای ارزشمند زیادی از جمله قلعههای باستانی فراوان، شهرهای زیرزمینی و دستکندهای بیشمار و امامزاده و کبوترخانههای بسیار از ادوار مختلف به یادگار مانده که هویت بومی و فرهنگی این سرزمین را نشان میدهد.در ادامه مطلب همراه مجله گردشگری تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی خمین بیشتر آشنا شوید.
بیت قدیمی بنیانگذار جمهوری اسلامی
بیت قدیمی حضرت امام خمینی (ره) نگین شهر خمین و استان مركزی مهمترین اثر تاریخی و جاذبه گردشگری است كه موجب سفر گردشگران و میهمانان زیادی به خمین میشود.این مكان تاریخی منزل پدری امام راحل بوده كه به عنوان قلعه تدافعی هنگام حمله اشرار و غارتگران ، محلی امن برای اهالی بیدفاع محسوب میشدهاست.سبك معماری این خانه مربوط به عصر قاجار است و قدمت آن به حدود 172سال میرسد كه در مجموعه این بیت پنج خانه بزرگ و یك خانه كوچك ساخته شده است.امام خمینی (ره) در سال 1281هجری شمسی در پنج دری مشرف به حیاط بزرگ كه درهای آن رو به غرب باز میشوند متولد شدهاست. قسمت اصلی ساختمان بیت ، دارای یك ورودی اصلی شامل هشتی راهروی ارتباطی یا زیرطاقی ، اندرونی ، بیرونی و محل نگهداری حیوانات و یك باغ كوچك بوده است.
دستکندها و شهرهای زیرزمینی و تاریخی
دستکندها و شهرهای زیرزمینی و تاریخی این شهر، نمونه کم نظیر و بی همتایی از نبوغ مردمان این دیار در حوزه دفاعی و پدافند غیرعامل هستند که قدمت آنها به دوران سلجوقیان و ایلخانان باز می گردد. این شهرهای زیرزمینی با معماری کهن و ماهرانه و دالان های تو در توی اسرارآمیز و حیرت آور از جاذبه های دیدنی شهر خمین هستند. نمونه جذاب این دستکندها و شهرهای زیرزمینی، «گوردخمه» روستای سرکوبه است که به ثبت آثار ملی ایران نیز رسیده است.
کلیسای لیلیان
کلیسا و درمانگاه تاریخی لیلیان مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان خمین، بخش کمره، دهستان خرمدشت، روستای لیلیان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۰۶۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده اسماعیل خمین
امامزاده اسماعیل خمین در ۱۰ کیلومتری شمال غربی شهر خمین واقعشده و در روستای بوجان قرار دارد، و یکی از چندین امامزادهای این شهر میباشد. ساختمان این امامزاده بهصورت چهار ضلعی است که هر ضلع آن ۹۰.۶ طول دارد و در وسط هر کدام از این زلزلهها درگاهی با عمق زیاد قرار گرفته است. برای اینکه شکل گنبد بهصورت متعارفی دربیاید، طرح چهار ضلعی ساختمان به یک طرح هشتضلعی تبدیلشده است، همچنین قسمت داخلی گنبد جان را طاقنما مینامند دارای نورگیر های مشبک چوبی است که تنها تزئینات داخلی این بقعه بهحساب میآیند. ۴ در ورودی این آرامگاه چه در دوران صفویه ساختهشدهاند با مشبککاری و گلوبوتههای اسلیمی تزیین شدهاند.
موزه و قلعه سالار محتشم
قلعه سالار محتشم یکی از دیدنیهای پرطرفدار و معروف خمین است که در اواخر دوره قاجاریه به دست «میرزا علی خان سالار محتشم» ساخته شده است.
عمارت امیرمفخم بختیاری
«عمارت امیر مفخم بختیاری» که با نام «عمارت باغ خسروانی» شناخته می شود از بناهای تاریخی دوره قاجار در روستای شهابیه شهر خمین است. این بنا در تاریخ ۲۰ اسفند سال ۱۳۸۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
حمام لکان
حمام لکان مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان خمین، بخش کمره، دهستان خرمدشت، روستای لکان واقع شده است. حمام لکان درشرق روستای لکان واقع شده که حدود سه متر، ازسطح زمین گود است. علت گودی آن آب پذیری و هدر نرفتن گرمای حمام است. مساحت کلی حمام حدود ۳۵۰ متر مربع است و جمعیت مورد پذیرش آن در یک زمان واحد حدود۲۰ نفر است. حمام لکان در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۸۵ با شماره ثبت ۱۸۰۲۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سنگنگارههای تیمره
تیمره، منطقهای باستانی و صخرهای در شهر خمین است که ۲۱ هزار سنگنگاره اسرارآمیز و شگفتانگیز را در دل خود جای داده است. سنگنگارههای تیمره خمین، با نقوش منحصر به فرد، ۴۰ هزار سال تاریخ کشور را روایت میکنند و حرفهای زیادی برای گفتن به گردشگران دارند.
کوه بوجه
کوه بوجه یکی از کوههای استان مرکزی میباشد که در جنوب شهر خمین قرار دارد. کوه بوجه که «بوجه سلطان» نیز نامیده میشود، از نظر فیزیکی کوه کوچک و تک افتادهای است که به شکل یک زنگوله در وسط دشت خمین واقع شده است. کوه بوجه دارای پوشش گیاهی کوهستانی و متفاوت با دشت اطراف خود است. در این پوشش گیاهی نوعی لاله کوچک قهوهای مایل به سیاه، لاله واژگون، لاله سرخ و زرد، زنبق کوهی، انواع گل حسرت، گونههایی از کلاغک، هوم، گل ماهور، میخک، گونههای نعناییان و خواجه باشی وجود دارد.
یخچال نیمور
یخچال نیمور تنها یخچال موجود در محور خمین – دلیجان و محلات است که در یک کیلومتری غرب این شهر نرسیده به میدان سنگ قرار گرفته و با وجود از دست دادن کارکرد اصلی اش، همچنان پابرجا مانده است.نمای بیرونی یخچال نیم ور به صورت گنبد مخروطی شکل ساخته شده اما بر اثر فرسایش آبی و بادی رگه های زیادی روی آن افتاده است. با تمام اینها، یخچال نیمور هنوز سرپاست و شاید یکی از دلایل سالم ماندن این اثر تاریخی آن است که مردم محلات همیشه به آن به چشم یک بنای ارزشمند تاریخی نگاه کرده اند و بعد از ثبت آن در اسفندماه ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ایران این مراقبت ها شکل رسمی تری هم به خود گرفت.
دریاچه خان آباد خمین
دریاچه خان آباد خمین در فاصله حدود 27 کیلومتری شهر خمین واقع شده است.آب این دریاچه از چشمه تامین میشود و اطراف آن باغات میوه فراوانی وجود دارد.مسیر دسترسی آن از طریق جاده خمین به سمت شازند(حدود 10 کیلومترپس از شهر کوچک قورچی باشی) امکانپذیر است.
ارسال نقد و بررسی