دیدنی های البرز
استان البرز یکی از استانهایی است که با وجود داشتن مکانهای بسیار دیدنی طبیعی و تاریخی از دید گردشگران مغفول مانده است.جاذبههای فرهنگی، تاریخی، طبیعی، کشاورزی، صنعتی و … استان البرز تا حدی ناشناختهاند که حتی برخی از البرز نشینان نیز از وجود آنها بیخبرند.زیباییهای ناشناخته با طبیعتی حیرت انگیز، وجود رودخانههای آب شیرین البرز، مانند رودخانه کرج، شاهرود، کردان و چشمه سارهای بسیار زیبا، غارهای طبیعی، آبشارهای مرتفع، کوههای بلند، درختان کهنسال، پوشش گیاهی و جانوری متنوع، آبهای معدنی با خواص درمانی، این استان را به یکی از زیباترین استانهای گردشگری کشور از لحاظ وجود پدیدههای طبیعی تبدیل کرده است.در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های البرز بیشتر آشنا شوید.
روستای زیبای شهرستانک
روستای زیبای شهرستانک با آب و هوای دلپذیر و جاذبه های گردشگری گوناگونش یکی از بهترین ییلاق های استان البرز به شمار می رود. این روستای چشم نواز طبق سرشماری سال 1395، جمعیتی نزدیک به 1300 نفر را در خود گنجانده است و اکثرا به لهجه مازندرانی صحبت می کنند. بر روی کوه های اطراف شهرستانک که می ایستی، تا چشم کار می کند درخت می بینی و جلوه زیبای طبیعت را. بناهای تاریخی موجود و اسناد باستانی نشان دهنده قدمت 3000 ساله روستای شهرستانک است و این را می توان از درخت 2800 ساله سرو اُرس این روستا مشاهده کرد. در زمان قاجاریان ناصرالدین شاه به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای خوش شهرستانک، آن را به عنوان یکی از تفرجگاه های مورد علاقه خود برگزید و عمارت 2 طبقه زیبایی را در آن بنا نهاد.
کاخ مروارید کرج
کاخ مروارید یا همان کاخ شمس سکونتگاه شمس پهلوی دختر دوم رضاشاه پهلوی است که در منطقه خوش آبوهوای کرج یعنی مهرشهر واقعشده است. این اثر ملی از جمله آثار معماری ارزندهای است که طی سالهای ۴۷ – ۱۳۴۵ هجری شمسی در زمینی به وسعت ۱۱۱ هکتار و با مساحتی حدود ۲۵۰۰ مترمربع احداث شده است.معماری کاخ مروارید متأثر از شیوه تفکر «فرانک لوید رایت» پرآوازهترین معمار آمریکایی در نخستین دهههای قرن اخیر است و سازه اصلی و پلان کاخ به شکل سفرهماهی است که صدفی را در برگرفته است.
کاروانسرای شاهعباسی یادگاری از دوره قاجار
کاروانسرای شاهعباسی کرج که از آن بهعنوان تنها کاروانسرای درونشهری کشور یاد میشود، بازتابی از تاریخ دوره صفویه است و زمانی شاهراه ارتباطی شرق به غرب کشور بود. این اثر یادگاری از دوره صفویه است که معماری آن شبیه به دیگر کاروانسراهای این دوره است. مساحت کل بنا سه هزار و ۶۰۰ مترمربع و مساحت حیاط مرکزی آن ۹۰۰ مترمربع است. کاروانسرای شاهعباسی احتمالاً در دوره پادشاهی شاه سلیمان صفوی بین سالهای ۱۰۷۸ تا ۱۱۰۹ هجری قمری بناشده است.
برج کردان
برجی مدور با پلان خورشیدی متعلق به دوره سلجوقیان که پیکر مطهر امامزاده حسین (ع)از نوادگان امام سجاد (ع) را در آغوش گرفته است.درختان کهنسال توت و چنار محوطه امامزاده و جوی کوچک با آبی پاک و زلال در کنار جاده زیبای منتهی به امامزاده از جمله جاذبههای طبیعی است که با همراهی این اثر تاریخی فضایی معنوی و روح افزا را رقم زده اند.این مقبره در همه ایام هفته به ویژه روزهای تعطیل مأمن و زیارتگاه عاشقان و دلدادگان اهل بیت (ع) و همچنین دوستداران تاریخ و بناهای تاریخی می باشد.
خانه و موزهی احمد شاملو
احمد شاملو یکی از شاعران شهیر و مترجمه بیبدیل کشورمان است که خانهاش در دهکدهی فردیس کرج قرار دارد و به ثبت ملی رسیده است. علاقهمندان به این شاعر میتوانند از این خانه و موزه بازدید به عمل آورند و در میان جاهای دیدنی البرز به یک مکان فرهنگی سر بزنند.
دریاچه طالقان
این دریاچه در 10 کیلومتری طالقان می باشد و محل مورد علاقه بسیاری از طبیعت دوستان و ماهیگیران است. این دریاچه مملو از ماهی هایی همچون قزل آلای رنگین کمان، کپور و زردپر است. رویش پوشش گیاهی متنوع در اطراف رودخانه دلیل دیگری برای جذب گردشگران به این منطقه است.زیبایی های طالقان در ابتدای مسیر شروع می شود. کوه های طالقان، باغ های سرسبز زیاران، چمن زار ها، دره ها، آبشار کرکبود، زادگاه آیت الله طالقانی در روستا گلیرد و خانه ایشان در این روستا و گردنه ابراهیم آباد از جمله این مناطق به شمار می روند.
آبشار هفت چشمه
ابتدای جاده طلایی چالوس را به خاطر ترافیک وحشتناک و باغچه های رنگارنگ به یاد می آوریم. اما در همین سرآغاز در جایی که انتظارش را نداریم یک بهشت مستور وجود دارد. آبشار هفت چشمه در پایین روستای ارنگه همین باغ عدن است. دره رودی که به هفت آبشار نامتقارن و دل فریب می رسد و حوضی از آبی سیال را بوجود می آورد. همین طور بوته ها و درخت های بسیاری در حاشیه رودخانه وجود دارند که زیبایی این منطقه را دوچندان می کند. در حرکت به سمت آبشار چشمه های زیادی وجود دارد.
آبشار خور
واژه خور مخفف خورشید است، روستای خور با داشتن ارتفاع 2800 متری در دامنه غربی قله گندم چال که دارای 3600 متر ارتفاع از سطح دریا در ابتدای جاده چالوس، نرسیده به سد کرج و یکی از مناطق مرتفع البرز مرکزی میباشد و دارای طبیعت منحصر به فرد از نظر منطقه ای است که در تابستان دارای هوای خنک و عاری از رطوبت است و مناطق دیدنی همچون قله ها و دره های سرسبز و پیچ در پیچ و باغهای زیبا را دارا میباشد یکی از شاخص های منحصر به فرد آن آبشارخور است که جزء مناطق ویژه طبیعت ایران است که حدود 60 متر ارتفاع از سطح زمین دارد.
پیست اسکی دیزین
پیست اسکی دیزین در فصل سرما برای اسکی روی برف و در تابستان برای اسکی روی چمن عالی است. دیزین علاوه بر اسکی، برای دوچرخهسواری کوهستانی، تیراندازی با کمان و کایتسواری هم گزینهی خوبی است. هتل جهانگردی دیزین برای اقامت اسکیبازها و گردشگران در نظر گرفته شده است. رسمیت این پیست وابسته به امکانات ویژه و خاص شامل نکات فنی مانند، شیب مسیر، طول مسیر، محل برگزاری مسابقات و امکانات رفاهی است. تاریخ نصب اولین دستگاههای بالابر در دیزین به سال ۱۳۴۸ است که شامل سه ۳ تله کابین، دو تله سیژ، هفت تله اسکی بشقابی و یک تله اسکی چکشی است. برخی از پیستهای آن عبارتاند از: پیست اسنو پارک، پیست یو، پیست مبتدی و پیست چمن، امکانات رفاهی این پیست بنا به توسعه وسعت منطقه شامل دو هتل، ۱۹ کلبه و پنج رستوران است.
امامزاده سلیمان (ع)
بنای امامزاده سلیمان در 6 کیلومتری شرق اشتهارد متعلق به دوره صفویه در کنار جاده کرج- اشتهارد قرار دارد. امامزاده سلیمان یکی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) و از زیارتگاههای مشهور منطقه محسوب میشود.بنای امامزاده متشکل از یک طاق نمای ورودی و رواقها و گنبدخانه است. فضای چهارگوش داخل گنبدخانه با طاق نماهایی به شکل هشت ضلعی و سپس توسط طاق بندهای متناسبی به 16 ضلعی تبدیل شده است.
روستای برغان
بَرَغان روستایی است در استان البرز ایران. روستای برغان در دهستان برغان بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در غرب استان تهران و در کوه های البرز و در میان کرج و هشتگرد واقع شده است . سفر به این روستا میتواند یک آخر هفته خاص برای شما بسازد.
قلعه اسرار آمیز برغان
قلعه اسرار آمیز برغان در روستایی زیبا و بی نظیر به نام «آغشت»، وجود دارد که به سبک دژهای اروپایی ساخته شده است. این قلعه خاص و جالب به قلعه تاریخی برغان معروف شده است.درست است که نام این ساختمان، قلعه اسرار آمیز برغان است؛ اما در روستای آغشت قرار دارد که همجوار منطقه برغان است.روستای آغشت، جزو شهرستان ساوجبلاغ و از توابع دهستان برغان است. ۱۲ کیلومتر که از برغان رانندگی کنید، به روستای زیبای آغشت خواهید رسید.آغشت از ترکیب دو کلمه آو (به معنی آب) و غشت (به معنی انباشته شدن) به وجود آمده و به معنای جایی است که آب فراوان دارد.
گورستان روستای گته ده
گورستان روستای گته ده مربوط به دورانهاي تاريخي پس از اسلام است و به عنوان يک اثر تاريخي در شهرستان ساوجبلاغ، بخش طالقان، روستاي گته ده به ثبت ملي رسيده است.در فاصله ۲۰۰ متری غرب روستای گته ده قبرستان تاریخی وجود دارد که انبوه سنگ قبرهای موجود درآن حکایت از گستردگی و تعداد امواتی می کند که در قرون متمادی در آن دفن شده اند.برخی از قبرها متعلق به دوران اسلامی و برخی نیز دوره قبل از اسلام بوده و آثاری از سفالهای دوران تاریخی در آن یافت شده است . با توجه به نمونه سفالهای یافت شده ، می توان قدمت قبرستان را دوران تاریخی و اسلامی تعیین کرد .
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 5