چیچن ایتزا
پس از بررسی عجایب هفتگانه جهان نوبت به شناخت عجایب هفتگانه جدید می رسد. در این بخش از مجله تاپ توریست قصد داریم شما را با یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان به نام هرم چیچن ایتزا که توسط قوم مایا در کشور مکزیک ساخته شد آشنا کنیم. جالب است که بدانید به صورت میانگین حدود 1.5 میلیون بازدید کننده هرساله از این اثر تاریخی دیدن خواهند کرد.
این بنا در کشور مکزیک قرار گرفته است.این بنا در قدیم یکی از مراکز مهم اقتصادی مکزیک حساب میشده است و از رونق خاصی برخوردار بوده است. چیچن ایتزا در زبان مایایی به معنی «در کنار دهانهی چاه ایتزا» میباشد و یکی از پربازدیدترین مناطق باستانشناسی مکزیک محسوب میشود که در سال 2016، بیش از 2 میلیون گردشگر از سراسر دنیا از آن بازدید کرده بودند.
مشخصات کلی هرم چیچن ایتزا
هرم چیچن ایتزا که نام اصلی آن کوکولکان (نام خدایگان قوم مایا) است از برجسته ترین آثار و هم چنین بزرگترین بنای این قوم در این شهر می باشد. ساختار پلکانی در چهار طرف این هرم بنیادی مربعی شکل به آن بخشیده است طول هر ضلع این مثلث متساوی الساقین برابر با 55 متر، ارتفاع آن حدود 24 متر و ارتفاع معبد فوقانی هرم نزدیک به 6 متر می باشد. هر یک از وجه ذهای این هرم دارای 91 پله است که به صورت کلی 364 پله دورتا دور این هرم را پوشنده است که برخی معبد را نیز یک پله به شمار می آورند.
در محوطه ی چیچن ایتزا، چندین ساختمان سنگی وجود دارد که در زمان های قبل از آنها به عنوان قصر، حمام، مغازه و… استفاده می شده است که مطرح ترین این بخش ها شامل: قلعه ی El Castillo (هرمی پلکانی که از ۴ طرف، پله هایی رو به بالای هرم دارد)- هرم جنگجویان- قسمت بازی آن دوران و بقیه سازه ها است. علاوه بر این ها، ۲ چاله ی آب بزرگ هم وجود دارد که امکان دارد مردم آن دوران از آن ها به عنوان تامین آب برای زندگی شان استفاده کرده باشند.
آنچه که در مورد این هرم ها جدای از ساختارشان عجیب است و خیلی جلب توجه می کند، نقش های برجسته ای است که در محوطه وجود دارد و این در حالی است که مردم ان زمان اصلا ابزار فلزی نداشته اند. معماران و مهندسان حال حاضر دنیا، ایجاد چنین هرم هایی را حتی با وجود ابزار امروزی سخت و طاقت فرسا می دانند و به همین دلیل است که عظمت این هرم ها و مهارتی که در ساخت آنها به کار رفته، هر کسی را میخکوب می کند. به نظر می رسد مایا در آن دوران، از علومی با خبر بوده اند که بعد از خود، آنها را به دست فراموشی سپرده اند.
بناهای سنگی دیدنی بسیاری در این محوطه قرار دارد که بیشتر آنها بازسازی شدهاند. این ساختمانها قبلاً به این شکل که امروزه میبینید، نبودند؛ بلکه معمولاً سنگهای استفاده شده در ساخت آنها را به رنگ سبز، قرمز، آبی و بنفش درمیآوردند که تأثیر و زیبایی این شهر را چندین برابر میکرد. البته این کار، دلیل به خصوصی نداشت و صرفاً هر رنگی که بیشتر در آن منطقه در دسترس بود را انتخاب میکردند. از بناهای معروف این منطقه میتوان «ال کاستیلو» یا «ال کاستیو» (El Castillo)، «معبد جنگجویان» (Temple of the Warriors)، «زمین بزرگ بازی» (Great Ball Court) و رصدخانهی «ال کاراکول» (El Caracol) را نام برد. ال کاراکول در زبان اسپانیایی به معنی «حلزون» است و نامش را از راه پلههای پر پیچ و خم داخل این ساختمان میگیرد.
«معبد کوکولکان» (Temple of Kukulcan)، از بناهای اصلی این شهر به حساب میآید که آن را ال کاستیلو به معنی «قلعه» نیز مینامند. این هرم، 30 متر ارتفاع و طرحی پله پله دارد. در آن زمان، گاهی پیش میآمد که ساختمانهای بزرگتر را بر روی بناهای قدیمی بسازند و با گودبرداری کردن این منطقه به این نتیجه رسیدند که ال کاستیلو نیز یکی از همین موارد به شمار میرود. آنها ابتدا یک راهپله را کشف کردند و در نهایت فهمیدند که این ساختمان، بر روی یک معبد بنا شده است. اگر هنگام پدیدهی اعتدال بهاری یا پاییزی و در بعد از ظهر به این قسمت بروید، میتوانید سایههای مثلث شکل بخش شمال غربی این هرم را تماشا کنید که شبیه به ماری در حال پیچ و تاب خوردن بوده و از پلهها پایین میآید که احتمالاً نام کوکولکان نیز از همین موضوع الهام گرفته شده است.
ارسال نقد و بررسی