چلو گوشت
چلو گوشت یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که خورشت آن با گوشت گردن گوسفندی، ماهیچه و … تهیه میشود. چلو گوشت را معمولا در مراسم مهمی مانند عروسی و یا مهمانیهای رسمی سرو میکنند. البته گاهی در ایام محرم، برخی افراد این غذا را به عنوان غذای نذری تهیه کرده و بین عزاداران تقسیم میکنند. چلو گوشت نذری به اندازه قیمه نذری و عدس پلو نذری مرسوم نیست اما به هر حال جزو غذاهایی است که بسته به وسع صاحب نذر به مقدار متفاوتی تهیه شده و توزیع میگردد. در این مطلب از سایت تاپ توریست طرز تهیه چلو گوشت مجلسی خوشمزه خانگی را قرار داده ایم. با استفاده از این دستور پخت می توانید یک چلو گوشت خوشمزه و لذیذ اماده کرده و از طعم آن در کنار خانواده لذت ببرید.
مواد لازم
- گوشت گردن گوسفندی ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زعفران به میزان لازم
- چوب دارچین به میزان لازم
- برگ بو به میزان لازم
- آب لیموترش ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه چلو گوشت
برای تهیه چلوگوشت نذری باید پیاز زیادی استفاده کرد و با حوصله و زمان زیاد غذا را پخت. ابتدا پیاز را پوست کنده و بشورید و روی تخته با چاقو به صورت نگینی خرد کنید.
در قابلمه روغن مایع بریزید و زیر شعله را کم کنید تا روغن کمی داغ شود سپس پیاز را در قابلمه ریخته و تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت را اضافه کنید و مقداری فلفل روی گوشت گردن گوسفند بریزید و در قابلمه بگذارید و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و مقداری سرخ شود .
سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید.و به مقدار کافی آب داخل قابلمه بریزید و یک عدد چوب دارچین و دو حبه سیر و برگ بو (اگر در منزل دارید) را به مواد قابلمه اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید.
و بمدت 3الی 4ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا مغز پخت بشود.اگر در اواسط پخت آب گوشت کم شد و نیاز دیدید به آن آب اضافه کنید حتما آب جوش استفاده کنیدحدودا در انتهای پخت کامل گوشت نمک و زعفران را به گوشت اضافه کنید تا چلو گوشت رنگ زیبا و دلپسندی بخود بگیرد و طعم لذت بخش تری نیز داشته باشد.
هنگامی که گوشت کاملا پخته شده و حدودا یک پیمانه آب نسبتا غلیظ در قابلمه باقی مانده بود زیر شعله را خاموش کنیدو چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید و چلو گوشت را در ظرفی ریخته و با لیمو ترش تازه و پلو نوش جان کنید.
چلو گوشت مجلسی خوشمزه از غذاهای سنتی ما ایرانیان محسوب می گردد که معمولا با لذیذترین قسمت های گوشت گوسفندی طبخ می گردد. دستور تهیه ای که برای شما قرار دادیم با گوشت گردن بود که بسیار لذیذ و خوشمزه است اما چنانچه تمایل دارید می توانید ماهیچه را جایگزین آن کنید که به همان نسبت لذیذ و خوش خوراک است.
ارسال نقد و بررسی