جاهای دیدنی درق
درق از شهرهای استان خراسان شمالی است و در ۱۷۰ كيلومتری جنوب غربی بجنورد مركز خراسان شمالی قرار دارد. درق در بخش مرکزی شهرستان جاجرم قرار گرفته است که فاصله آن با اين شهرستان ۱۵ کیلومتر می باشد. درق از نظر تقسیمات سیاسی در بخش مرکزی شهرستان گرمه قرار دارد.این شهر پس از گرمه پر جمعیتترین شهر در خراسان شمالی میباشد. شهر درق بهطور همه گیر با توجه به میزان بارندگیهای سالانه وابسته سرزمینهای خشک میباشد و آب و هوای سرد و خشک و نیمه بیابانی دارد. در این منطقه رودخانه همیشگی دیده نمیشود و کشاورزی این سرزمین وابسته به آبیاری با قنات و چاههای عمیق و نیمه عمیق است. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی درق بیشتر آشنا شوید.
مسجد جامع درق
مسجد جامع درق یکی از آثار ارزشمند مذهبی-تاریخی شهرستان گرمه قلمداد می شود که در دوره صفوی ساخته شده است. این مسجد کوچک با الگوی ساختمانی گذشتگان و چینه های خشت و گل ساخته شده و سقف آن با مجموعه ای از قوسهای ضربی پوشش یافته است. در وسط بنا چهار ستون درشت چهارگوش وجود دارد که پایههای گنبد بزرگ مرکزی بر روی آنها قرار گرفته است.
نارنج قلعه
قلعه ای تاریخی است در جنوب شهر درق در حاشیه کال یزد با دالانهای طویل در زیر زمین که معبر برای دسترسی به اب و غذا و … و مفری امن جهت دور زدن دشمنان در مواقع حمله دشمنان بوده و بعدها به دلایلی خالی از سکنه گردیده و ساکنان به شهر درق کوچ نمودهاند .تپه نارنج قلعه بقایای یک استقرار مربوط به قرون میانی اسلامی قرن ۷-۸ هجری است که بر بلندی یک تپه طبیعی شکل گرفته است . نقش بارز این محوطه اشراف بر دشت پیرامون است که در کنترل شبکه ارتباطی منطقه طی قرون میانی اسلامی را روشن میکند .
قلعه خداوردی
این قلعه در دل کوههای برجستان در ۳۰ کیلومتری شهر درق قرار گرفته و گویا در زمانهای خیلی قبل یک دژ نظامی جهت جلوگیری از دشمنان منطقه از میان این کوهها بوده است و شکل و مصالح به کار رفته در ان شبیه قلعه جلال الدین گرمه میباشد و به برادر کوچکتر قلعه جلال الدین معروف شده است .این قلعه امروزه متأسفانه مورد بی مهری دستگاههای مربوطه جهت حفظ و نگهداری از ان قرار گرفته و این میراث گرانبهای شهرستان گرمه در حال نابودی میباشد و در ضمن از احداث جاده ای جهت دسترسی توریستها به این قلعه و طبیعت زیبای اطراف ان دریغ شده که خود ضایعه ای بزرگ برای تاریخ شهرستان گرمه محسوب میشود .
تپه تاریخی چارجو
تپه ای تاریخی است در جنوب غرب شهر درق که نشان دهنده وجود ابادی قدیمی با همین نام در تاریخ کهن شهر درق میباشد که بنا به دلایلی این ابادی ویران شده و خانه های ان به تلی از خاک بدیل شده و اهالی ساکن در این ابادی به شهر درق کوچ نموده اند و در نزدیکی ان قلعه ای بزرگ به نام فخر آباد قرار دارد و این قلعه هم رو به نابودی میباشد. واین شواهد بیانگر قدمت بالای شهر درق در منطقه میباشد.
حوض انبار بینی
این حوض انبار با لاشه سنگ و ملات گل آهک ساخته شده و از دو بخش ویژه شامل دهلیز ورودی و مخزن آب تشکیل شده که با قوس نیم دایره و گنبد کلاخودی ساده پوشش یافته است. بنای حوض انبار که از جمله سازه های همه گیر سودمند دوره قاجار در منطقه به شمار می رود برای نگهداری آب باران در مسیر یک راه قدیمی ساخته شده و مدتها آب مورد نیاز مسافران و چوپانان محلی را بر اورده می کرده است. چندین نمونه از این حوض انبارها در مسیر راه وجود دارد که امروزه با ورود ابزارهای آمد و شد پیشرفته به عرصه ی زندگی بشر و نابود شدن شدن نظام ارتباطی کاروانی، کاربری ویژه خود را از دست داده اند.
من خودم درقی هستم الان از قلعه جلال الدین داره محافظت میشه داخلش پر آثار تاریخی هست
اینجا پر گنج هست
من خودم در درق زندگی میکنم الان از قلعه جلال الدین داره محافظت میشه داخلش پر آثار تاریخی هست