جاهای دیدنی تفرش
شهر تفرش، در استان مرکزی و به فاصله ی ۸۵ کیلومتری شمال شرقی از شهر اراک واقع شده است. داشتن منابع آبی فراوان، هوایی ملایم و معتدل و زمین های حاصلخیز، همراه با طبیعتی بکر و مزارعی سرشار از گل های وحشی، کندوهای عسل، باغ های میوه، تفرش را زیبا و دیدنی کرده است. ییلاق های اطراف این شهر، بدلیل موقعیت طبیعی شهر تفرش همگی با صفا و سرسبز و خوش آب و هوا هستند. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی تفرش بیشتر آشنا شوید.
مسجد جامع شِش ناو تفرش
این مسجد از جمله مساجد قدیمی استان مرکزی است که در محله فَم شهر تفرش واقع شدهاست.بنای اولیه مسجد از آثار دوره سلجوقی است که در دورههای بعد قسمتهایی به آن اضافه شدهاست.این مسجد دارای مقصوره، شبستان، ایوان و صحنی مفرح استعلت انتخاب نام شش ناو برای مسجد وجود قناتی در زیر مسجد است که توسط شش عدد ناو در بیرون مسجد و پس از عبور از زیر درخت چناری بزرگ و کهن سال ، تقسیم شده و به محلههای اطراف جریان پیدا میکند.قدمت قنات به قرن سوم هجری قمری بازمیگردد.برفراز مقصوره مسجد شش ناو، گنبدی کلاهخود با قاعدهای به شکل هشت ضلعی و ساقی به بلندی پنج متر تماماً از آجر دیده میشود.
آب انبار بلور
در محله فم شهر تفرش و در نزدیکی تکیه زاغرم، مسجد شش ناو، گرمابه فم و امامزاده محمد قراردارد، این بنا به دوره قاجار تعلق دارد. اسکلت و فضای اصلی مخزن این آب انبار را دوازده ستون، هجده جرز، بیست گنبد و دو غلام گردش مخصوص هوا تشکیل می دهند. تمام ستون ها با تیرهای چوبی به یکدیگر کلاف کشی شده اند.
آرامگاه دکتر محمود حسابی
آرامگاه دکتر محمود حسابی که از نوابغ ایرانزمین و نابغه بزرگ جهان علم و اندیشهی ایران و جهان است، پس از ۹۰ سال زندگی پربار علمی در ۱۲ شهریور ۱۳۷۱ در شهر تفرش به خاک سپرده شد که امروزه آرامگاه او در تفرش محل تجمع مراسم مذهبی و رسمی است.
چهار طاقی بهاران
چهار طاقی بهاران یا «چهار طاقی کبوران» مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان تفرش، بخش مرکزی، دهستان بازرجان، روستای بهاران واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده ابوالعلی مهدی
امامزاده ابوالعلی مهدی یکی از نوادگان «امام جعفر صادق» است که از آثار ملی به ثبت رسیده کشور در شهر تفرش نیز به شمار میرود. قدمت بنای این امامزاده متعلق به دوران حکومت ایلخانان بر میگردد و بنا به دلایلی به طور کامل به پایان نرسیده است.
کاروانسرای خانک
کاروانسرای خانک از آثار تاریخی مربوط به دوران صفویه است که در دهستان خرازان در روستایی به نام خانک در شهر تفرش واقع شده است. این کاروانسرا نیز در خرداد ماه سال ۱۳۸۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
بقعه شاهزاده محمد
بقعه شاهزاده محمد از بناهای تاریخی دوران حکومت صفویان است که در روستای محله فم در شهر تفرش قرار گرفته است. این سازه تاریخی نیز یکی از آثار ملی به ثبت رسیده کشور است.
آبشار قطره باران تفرش
آبشار قطره باران یا آبشار کوه باران در ۳۰ کیلومتری شمال غرب شهرستان تفرش قرار دارد. اطراف این آبشار،که در یک دره سرسبز قرار گرفته، پوشیده از گیاه پرسیاوش است و منظرهای تماشایی را به وجود آورده. ریزش آب قنات بر روی گیاهان اطراف آبشار فضایی روحبخش را در دل بیابانها برای گردشگران ایجاد کرده است. بهتازگی در این مکان پلکانی به سمت آبشار و سرویس بهداشتی ساخته شده است.
غار امجک
غار امجک در شمال غربی این شهر در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا و بالای دیوارههای دره سلطان امجک قرار دارد. این غار ۴ تالار، ۵۰۰ متر طول و ۱۰۰ متر عمق دارد. برای وارد شدن به این غار باید از دیواری به طول ۱۲ متر عبور کرد که در کنار این ورودی و داخل غار یک نردبان به طول ۱۰ متر وجود دارد، بعد از پایین رفتن از این نردبان محدوده چکیدهسنگها و چکندهسنگها و در انتهای آن یک دهلیز پر از آب قرار دارد. برای وارد شدن به این غار تجهیزات کامل غارنوردی مورد نیاز است.
روستای طاد
جاذبه های طبیعی تفرش در جای جای این منطقه پراکنده اند، بنابراین برای دیدن آنها باید به تدریج از شهر فاصله گرفت. نزدیک ترین این نقاط روستای طاد چسبیده به تفرش است، تاجائیکه می توان آنرا تفرش دانست. بزرگترین ویژگی طاد داشتن باغ های میوه زیاد است که به یمن وجود قنات خوش نفس روستا این چنین قبراق و سرحال ایستاده است. قنات روستا در مرکز روستا واقع شده و آب آن پس از ذخیره شدن در یک استخر بزرگ از طریق جویهای متعددی در باغ های سراسر طاد توزیع می شود. این قنات وسیله ای طبیعی برای تعدیل هوا، گهواره ای برای پرورش میوه های ناب و سرانجام محیط روح افزا که حاصل آن آرامش روح خسته ی آدمی است.
منطقه شکار ممنوع بازَرجان
منطقه شکار ممنوع بازَرجان در بخش شمالی استان مرکزی و در شمال شهرستان تفرش واقع گردیده است همچنین از مناطق کوهستانی، تپه ماهوری، درهای و رودخانهای تشکیل یافته است. بلندترین نقطه این منطقه کوه توال با ارتفاع ۲۳۹۶ متر و پستترین نقطه آن واقع در رودخانه قره چای با ارتفاع ۱۳۰۰ متر میباشد.منطقه شکار ممنوع بازَرجان اقلیم سرد و نیمه خشک دارد و به دلیل موقعیت خاص زیستگاهی و جغرافیایی (خشکی و آبی)، از نظر حیات گیاهی و جانوری از موقعیت مناسبی برخوردار است.این منطقه از لحاظ جغرافیای گیاهی به منطقه ایرانی- تورانی تعلق دارد و دارای گونههای مختلفی از انواع گیاهان علفی، بوتهای، درختچهای و درختی همچون درمنه، انواع گرامینهها، خاکشیر، کاسنی، غازیاقی، شاتره، گل بابونه، باریجه (بالامبو) و اسپند میباشد.
ارسال نقد و بررسی