انواع قهوه
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با انواع قهوه آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب همراه ما باشید.
قَهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بو داده و آسیابشدهٔ گیاه قهوه به دست میآید. گیاه قهوه بومی مناطق نیمهگرمسیری آمریکا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است، این گیاه از آفریقا به سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت میشود که در درجهٔ اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست.
هنگام رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانههای قهوه را برداشت و فرآوری میکنند. دانههای قهوهٔ خشک شده به درجات مختلف برشته میشوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجهبندیهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شدهاست، قهوه کمی اسیدی است و میتواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان گردد.
انواع قهوه ها
عربیکا
دانه قهوه عربیکا، به داشتن طعمی ملایم شهرت دارد. دانه این قهوه برای آنکه رشد خوبی داشته باشد باید در ارتفاع کاشته شود، به همین خاطر، گران قیمتتر از دانه قهوه روبوستا است. دانه عربیکا شکلی مانند S دارد و ۱/۵ درصد کافئین کمتری نسبت به قهوه روبوستا دارد که همین علت طعم ملایمتر آن است.
روبوستا
روبوستا از نظر طعم تلختر از قوه عربیکا است و بیشتر به منظور تجارت کشت داده میشوند. این نوع دانه قهوه در ارتفاعات پایینتر رشد میکند و در نتیجه ارزانتر از قهوه عربیکا است. دانه روبوستا گرد است و کافئین بیشتری نسبت به عربیکا دارد.
تفاوت اسپرسو و قهوه دمی
اسپرسو و قهوه دمی دو روش بسیار متفاوت برای طبخ قهوه هستند که به طرز شگفتانگیزی بر طعم نوشیدنی اثرمیگذارند. در تصویر زیر میتوانند تفاوت اساسی میان این دو را ببینید و سپس به بررسی جزئیتر این تفاوت میپردازیم.
اسپرسو چیست؟
برای تهیه اسپرسو حتما باید از دستگاه مخصوص ساخت اسپرسو استفاده شود. بنابراین معمولا بهترین راه نوشیدن اسپرسو، خریدن آن از کافیشاپهاست. البته میتوانید با تهیه یک «موکاپات» نیز آن را در خانه درست کنید. دستگاههای اسپرسو با عبور پر فشار آب جوش از میان قهوه، یک شات غلیظ از نوشیدنی با طعم بسیار زیاد درست میکند.
به دلیل طعم شدید اسپرسو، اکثر مردم آن را با آب (آمریکانو) یا شیر (لاته) ترکیب میکنند.اسپرسو پایهای برای نوشیدنیهای مختلف است. طرز تهیهی اسپرسو را یاد بگیرید و به این ترتیب نیمی از مسیر یاد گرفتن طرز تهیهی کاپوچینو، کافه لاته و ماکیاتوی خودتان را یاد گرفتهاید.
قهوه دمی چیست؟
روشهای متفاوتی برای دم کردن قهوه وجود دارد که هم در خانه و هم در کافیشاپها در دسترس است. قهوهی دمی، طعم ملایمتری نسبت به اسپرسو دارد. بر خلاف اسپرسو که با فشار آب را از میان قهوه بسیار ریز آسیاب شده عبور میدهد، قهوه دمی شامل ریختن آب داغ روی پودر قهوه یا افزودن پودر قهوه درون آب جوش است. در هر دو روش آب مقدار زیادی از پودر را در خود حل میکند و با عبور از یک فیلتر فلزی یا پارچهای آماده نوشیدن میشود.
انواع قهوه دمی
۱. قهوه ترک
قهوه ترک یک روش دم کردن قهوه آسیاب شده درون آب تقریبا جوش است. در تهیه قهوه ترک نوع آسیاب بسیار مهم است که باید تقریبا شبیه به پودر باشد. همانطور که میدانید این قهوه را باید در قهوهجوش و در معرض حرارت مستقیم دم کنید.
۲. قهوه فرانسه
برای درست کردن قهوه فرانسه معمولا از دستگاههای قهوه ساز استفاده میشود. در این دستگاهها آب داغ از روی قهوه آسیاب شده و از درون یک صافی عبور میکند و نوشیدنی آماده میشود. امروزه برای درست کردن قهوه فرانسه از فرنچ پرس نیز استفاده میشود.
۳. قهوه کمکس
کمکس «Chemex» از سال ۱۹۴۱ میلادی یک روش سنتی دم کردن قهوه بوده و هست. مهمترین تمایز کمکس با سایر قهوههای دمی فیلترهای آن است که مقدار بیشتری از روغن و تفالههای قهوه را از نوشیدنی میگیرد.
انواع قهوه بر پایه اسپرسو
همانطور که گفتیم اسپرسو درست در مقابل قهوههای دمی قرار دارد. از اسپرسو گفتیم، اما حالا نوبت به آن رسیده که درباره انواع قهوه بر پایه اسپرسو و تفاوتهای آنها صحبت کنیم. تمام این قهوهها با استفاده از دستگاه کاپوجینو و نسبتهای مختلف اسپرسو، بخا شیر و یک عنصر دیگر مانند خامه شیر، شربت شکلات یا آب درست میشوند.
۱. قهوه ماکیاتو (Macchiato)
کافی ماکیاتو شبیهترین نوع قهوه به اسپرسو است. تنها تفاوت ماکیاتو وجود مقدار بسیار کمی شیر و خامه در آن است. شیر مقداری از تلخی اسپرسو کم میکند. دو نوع ماکیاتو لانگ (Long) و شورت (short) وجود دارد.
قهوه آمریکانو (Americano)
قهوه آمریکانو یک نوشیدنی محبوب صبحگاهی است و معمولا در وعده صبحانه نوشیده میشوند. اگر بخواهیم ساده بگوییم، آمریکانو یک شات رقیق شده اسپرسو است.
قهوه لاته (Latte)
لاته محبوب و مشهور یک نوشیدنی اسپرسوی ایتالیایی است که دو بخش شیر جوشیده و یک بخش قهوه دارد. معمولاً از کاپوچینو بزرگتر است و شیر بیشتری دارد و در فنجان ۷ اونسی (۱۹۸ گرمی) سرو می شود. از آنجائیکه شیر فقط جوشانده می شود و کف زیادی ندارد، سطح مناسبی برای ایجاد طرح های هنری فراهم می کند. شیر بیشتر به معنای طعم رقیق تر است و برای افرادی که تازه با طعم قهوه آشنا شده اند مناسب تر است.
کاپوچینو (Cappuccino)
کاپوچینو به دلیل بافت و طعم خامهای که دارد، محبوبیت پیدا کرده است. یک کاپوچینو فوم شیر بیشتری دارد. هنگام سفارش کاپوچینو، در نظر داشته باشید که حجیمتر از لاته خواهد بود، چون نسبت فوم شیر در کاپوچینو بیشتر از لاته است.
موکا (Mocha)
موکا یک نسخه شیرینتر و شکلاتیتر از کاپوچینو است. موکاها ترکیبی از شکلات و قهوه هستند. موکا دو نوع سرد و گرم تهیه میود که بسته به سلیقه میتوان از آنها لذت برد.
آفوگاتو (Affogato)
آفوگاتو یک نوشیدنی نه سرد و نه گرم است که دمای آن بسته به سلیقه مشتری و باریستا (کافه من یا قهوه چی) تغییر میکند. طعم آفوگاتو با اسپرسو تفاوت بسیاری دارد، به طوریکه اغلب آن را به عنوان یک دسر برپایه قهوه میشناسند.
ارسال نقد و بررسی