جاهای دیدنی بهار
شهرستان بهار يکي از شهرستانهاي هشتگانه استان همدان با وسعتي معادل ۱۳۳۴ کيلومترمربع، حدود هفتدرصد از وسعت استان را شامل ميشود. اين شهرستان داراي سه بخش مرکزي، لالجين و صالحآباد و شش دهستان و سه شهر بهار، لالجين و صالحآباد و هفتاد روستاي داراي سكنه است.شهرستان بهار از نظر طبيعي داراي آب و هواي خشك بوده، رژيم بارندگي آن از تيپ اقليم مديترانهاي است.اكثر اهالي اين شهرستان به زبان تركي و تعدادي از روستاهاي غربي آن به زبان كردي صحبت ميكنند. همه اهالي اين شهرستان بر مذهب شيعهاند. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی بهار بیشتر آشنا شوید.
کاروانسرای تاج آباد
کاروانسرای تاجآباد بنایی است که از دوران قاجار به یادگار مانده است. این بنا توسط خانم جهان قاجار و میرزا علی نقی ساخته شده است. در گذشته از این کاروانسرا برای استراحت مسافرها و خرید و فروش کالا استفاده میکرند. ساختمان این بنا بهصورت دایرهای است و اتاقهای زیادی دارد. کاروانسرای تاجآباد در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
پل خانم کرپی
پل مهاجران یا پل خانم کرپی یکی از زیباترین پلهای تاریخی شهر بهار است. قدمت این پل زیبا متعلق به دوران صفویه است که ساخت قسمتی از آن در دوران قاجار به انتها رسیده است. پل مهاجران در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد و در مسیر رودخانه فصلی قرهچای ساخته شده است. این پل هفت دهانه دارد و روی پایههای سنگی بنا شده و طول آن در حدود ۵۰ متر است.
لالجین
کارگاهها و فروشگاههای سفال و سرامیک لالجین مهم ترین و جذاب ترین ناحیه دیدنی بهار را تشکیل میدهند. بر اساس شواهد تاریخی، از آغاز پیدایش منطقهلالجین (تقریباً از حدود ۷۰۰ سال گذشته) تولیدات سفال و سرامیک همواره در این شهر رایج بوده است. اهمیت سفال لالجین عمدتاً در اصالت طرحها، رنگها و سفالینههای دوغابی و زیبای آن بوده است که دستان هنرمند سفالاکاران لالجینی به گل مرده جان میبخشد. علاوه بر محصولات صنایع دستی لالجین که خود یکی از جاذبههای گردشگری به شمار میآیند، دیدن کارگاههای تولید آن نیز خالی از لطف نیست.
امامزاده عسگر
ایشان از مهمترین امامزاده های شهرستان بهار و از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) می باشند، بنای این امامزاده کاملا تاریخی بوده و در بخش مرکزی و بالای تپه ای در مجاورت روستاهای چوتاش، سنگ سفید، گوشلان، حصارقره باغی، نورآباد و فسیجان قرار دارد که اهالی ین روستاها مراسمات مذهبی خود و مراسم ایام محرم را در این مکان مقدس برگزار می نمایند.علت استفاده از مصالح آجر در بنای این امامزاد به جهت قابلیت اجرای آسان طرح هندسی و سقف گنبدی آن می باشد. شیوه و سبک این بنا به طور کامل اصیل و ایرانی است و هیچگونه سبک دیگری در آن دیده نمی شود. ساخت این بنا به فرم چهار ایوانی، جهت استراحت زائران و مسافران می باشد.
ارسال نقد و بررسی